Életmód

„Még nem volt egy rendes állásinterjúm, mégis mindenhova felvesznek” – vonzó emberek mesélték el, milyen előnyt és hátrányt jelent számukra a külsejük

Utálják, hogy az emberek nem gondolják, hogy van agyuk is, rettegnek az öregedéstől, és olykor lelkiismeret-furdalásuk van, ha a kevésbé vonzó barátaikkal buliznak.

„Legyen bármilyen furcsa is, én nagyon-nagyon sok mindent megváltoztatnék magamon. Pont úgy, mint bármelyik velem egykorú ember” – mondja a Vice-nak nyilatkozó hat fiatal egyike, Billie. A fiatal nő ezzel együtt tisztában van azzal, hogy hálásnak kellene lennie a külsejéért, hiszen éppen azért interjúvolták meg, mert kivételesen szép, de csakúgy, mint a kortársainak, ez néha bizony nehezére esik. „Tény, hogy a vendéglátásban, ahol dolgozom, a külsőm előnyt jelent: rengeteg borravalót és ajándékot kapok, de az például kifejezetten zavar, hogy az emberek egyáltalán nem feltételezik, hogy a külsőmön kívül bármi másról is tudok beszélni. Vagy hogy bármi más érdekelne.

Billie véleményét osztja a 32 éves Emil is. „Statisztikailag bizonyított tény, hogy az emberek általában jobban kedvelik azokat, akiknek vonzó a külsejük. Nem mondhatnám, hogy ezt nem tapasztalom nap mint nap, de igaz az is, hogy minden kedves közeledésre jut valaki, aki a hátam mögött arrogánsnak és önteltnek gondol anélkül, hogy egy szót is váltott volna velem.”

Az, hogy kellemes a külsőd, az esetek többségében nagyon hasznos tud lenni. Én például azt vettem észre, hogy az emberek általában többet elnéznek nekem csak azért, mert csinos vagyok.” Ezt pedig már a 23 éves Nina mondja, aki beszélt arról is, hogy a külseje miatt gyakorlatilag egy hagyományos állásinterjúja sem volt. „Valahányszor jelentkezem egy munkára, az interjú valahogy mindig jó hangulatú beszélgetésbe csap át, aminek a végén szinte biztosan megkapom az állást.”

szépség külső vallomás

Kép forrása: Vice

A fiatal lány legjobban az öregedéstől és az ezzel járó önbizalomvesztéstől tart. És ebben megegyezik a Vice által megszólított többi fiatallal, ugyanis egy kivételtől eltekintve mindannyian tartanak a külsejük megváltozásától és az ezzel járó új kihívásoktól. „Tudom, hogy furcsának fog tűnni az, amit most mondok, de a helyzet az, hogy engem néha kifejezetten zavar a külsőm. Frusztrál, mikor az emberek, teljesen idegenek megbámulnak, és az is, hogy tök hülyének néznek” – mondja a 21 éves Luca.

A fiatal lány már többször kapta magát azon is, hogy amikor a barátaival bulizni megy, lelkiismeret-furdalása van amiatt, hogy hozzá odajönnek a pasik, míg a barátnőit általában ignorálják. „Jó lenne, ha megértenék, hogy csak mert jól nézek ki, az nem jelenti rögtön azt is, hogy ismerkedni szeretnék, és nem jogosítja fel őket arra, hogy betolakodjanak a privát szférámba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top