Életmód

Felmentették a férfiakat a nemi erőszak vádja alól, mert áldozatuk nem elég vonzó

A női (!) bírák többek között az áldozat fotója alapján hozták meg az ítéletet.

Még 2016-ban a bíróság első fokon elítélt két férfit egy 22 éves, perui származású nő megerőszakolásáért az olaszországi Anconában. A fellebbviteli bíróság azonban felmentette a férfiakat, mégpedig azért, mert szerintük a nő csúnya, és az általa elmondott történet sem kellőképpen hiteles.

A bírák, akik mindannyian nők voltak, az áldozat fotója, valamint az alapján döntöttek, hogy a vádlottak azt állították, nem vonzódtak hozzá, illetve a nő száma „Viking” néven volt elmentve egyikük mobiltelefonjában.

Miután az eset nyilvánosságra került, az anconai bíróság előtt több mint kétszázan tiltakoztak a „középkori” ítélet ellen. Olaszország legmagasabb fellebbviteli bírósága a múlt pénteken megsemmisítette a korábbi ítéletet, és új tárgyalást rendelt el. 

Cinzia Molinaro, a nő védőügyvédje elmondta, a nő esti iskola után ment el iszogatni egy bárba a két férfival, akik valószínűleg drogot csempésztek az italába. Ezt támasztja alá, hogy a vérében magas volt a benzodiazepinek szintje, sérülései pedig arra utaltak, hogy valóban nemi erőszak történt.

A nő azóta visszaköltözött Peruba, mivel Anconában kiközösítették azt követően, hogy jelentette a nemi erőszakot.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top