Életmód

Véletlenül kétkamionnyi vécépapírt rendelt egy kisváros 12 éve, csak most fogyott el

Nemcsak a mennyiség miatt tartott több mint egy évtizedig a készlet, hanem mert a helyiek utálták a papírt.

Mostanra hivatalosan is kifogyott a vécépapírból az a bajor kisváros, amely véletlenül hatalmas mennyiséget rendelt még 2006-ban. A 4000 lakosú Fuchstal polgármestere közölte: az utolsó tekercset is elhasználták a közintézményekben.

A hatalmas, kétkamionnyi mennyiséget egy hivatali alkalmazott rendelte tévedésből. Mikor az első kamion megérkezett a városba, rájöttek a hibára, és még sikerült visszamondaniuk a második adagot. De még így iszonyúan sok vécépapírjuk lett, a gurigák elhelyezése is komoly fejtörést okozott.

A vécépapír felhasználása azért is tartott több mint egy évtizedig, mert a helyiek utálták. Sokan arra panaszkodtak, hogy a szürke, egyrétegű papír gyenge volt, napfény hatására pedig könnyen szakadt és besárgult. Ezért voltak olyan alkalmazottak, akik inkább otthonról vitték a toalettpapírt.

A polgármester azonban büszkén mondta, hogy a bevásárlással több mint 300 ezer forintnak megfelelő összeget spórolt a város. Ezért újra nagy tételben fognak rendelni, de ezúttal kétrétegű papírt.

(Fox News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top