Életmód

Párkapcsolat: ha túl sok a duzzogás, már nagy a baj

Lehet párszor megsértődni meg orrot felhúzni, meg nem beszélni fél napig, de hosszútávon igenis para. A kommunikáció hiányának és az állandósult rosszkedvnek általában a párkapcsolat is megissza a levét. Figyeljünk oda, és erőltessük meg magunkat.

A duzzogással ellentétben a nevetés egy párkapcsolat alapvető fontosságú eleme: összekovácsol, intimitást hoz a hétköznapokba, segít átlépni és megoldani a nehézségeket, és nagy mértékben csökkenti a stresszt. Egy mosoly 60 százalékkal javítja a rólunk alkotott összképet, szoros hozzátartozója a verbális és nem verbális kommunikációnak is.

A rosszkedv rossz

A nevetés és a mosoly megerősít, míg a pofavágás, az állandó duzzogás megöli a szerelmesek közti intimitást és a vágyat, hogy mindig együtt legyenek. Kutatások szerint 78%-kal nagyobb az esély a szakításra egy nem mosolygó pár esetében, mint azoknál, akik beleviszik a humort és a mosolyt a mindennapi kommunikációjukba. Egyszerűen könnyebben megoldják együtt a felmerülő problémákat, és a közösen eltöltött emlékeik is kellemesebbek.

A gyengédség nyomában

A mosoly gyengédséget és harmóniát is hoz magával, ezek egy pár életében kiemelten fontosak. Amikor nincsenek szavak, akkor jön egy mosoly a másiktól, ami többet ér mindennél.

Fontos, hogy akik elveszítették már a derűlátás, a mosolygás képességét visszataláljanak a nevetés adta energiához. Hiszen a hosszú, boldog párkapcsolat egyik fontos alapja a barátság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top