Életmód

Húst hússal: senki nem eszik nálunk kevesebb zöldséget Európában

Még a románok is messze egészségesebben élnek a magyaroknál. Honfitársaink 10,3 százalékának hetente egyszer sem kerül zöldség vagy gyümölcs az asztalára.

Az egész EU-ban sehol nem esznek kevesebb zöldséget, mint Magyarországon – írja a HVG.hu. Az Eurostat friss adatai szerint honfitársainknak alig harminc százaléka fogyaszt naponta zöldséget, pedig még az utolsó előtti Romániában is 41 százalékos ez az arány.

Fotó: Unsplash

Az EU-átlag 64 százalék; a lista élén álló írek és belgák 84 százaléka mindennap eszik zöldséget. A magyarok 10,3 százalékának viszont hetente egyszer sem került zöldség a tányérjára, ami szintén a legrosszabb adat az egész EU-ban.

Nem sokkal jobb a helyzet a gyümölcsfogyasztásban sem. A magyarok negyven százaléka mondta azt, hogy mindennap eszik legalább egy kevés gyümölcsöt, ennél kevesebbet csak a litvánok, a bolgárok és a lettek fogyasztanak. A lista élén 85 százalékkal az olaszok állnak, az EU-átlag itt is 64 százalék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top