Életmód

A 24 esztendős Fila Tímea protézissel is profi táncos

A 24 esztendős Fila Tímea élete másfél évvel ezelőtt örökre megváltozott.

Az őrmesterként dolgozó 24 éves lány 2017 októberében kis híján életét vesztette egy balesetben – írja a Bors.

„Éjszakai szolgálat után reggel visszaindultunk busszal Miskolcra. Már majdnem delet ütött az óra, amikor az M5-ös autópályán Kecskemétnél belecsapódtunk egy kamionba. Mindkét lábam többszörösen eltört, és sok más, nagyon súlyos sérülést is szenvedtem. Az mentette meg az életemet, hogy feküdtem az ülésen. Mentőhelikopter érkezett értem, de mindvégig magamnál voltam. Összesen 12 műtéten estem át” – mondta Tímea, akinek térd alatt amputálták a jobb lábát.

Fotó: Fila Tímea/Tények/TV2

„Nehéz volt feldolgozni a történteket, de végig erős maradtam. Az első protézisemet 2018 februárjában kaptam meg, ám az még kezdetleges volt. Örültem neki, de persze sok nehézséget is okozott, egyszer a falhoz is csaptam. Azonban eltökéltem, hogy ismét táncolni fogok. Kiszálltam a kerekesszékből. A legújabb, modern protézisem segítségével újra elkezdtem edzésekre járni, és ismét a táncparketten találtam magam. Igazán jó érzés!” – mondta a 24 éves lány, aki a rendőrségre is szeretne visszatérni dolgozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top