Életmód

Százezres parkolási bírságot kapott, miközben garázsban állt a kocsija

Az autó tulajdonosa kórházban volt, az autója pedig garázsban, miközben állítólag szabálytalanul parkolt.

Súlyos betegségéből gyógyult fel az a 66 éves verőcei nyugdíjas, aki a kórházból hazatérve látta, hogy szabálytalan parkolás miatt óriásira nőtt a kifizetetlen büntetése. Ám a férfi azt mondja: kizárt, hogy tilosban állt volna, tekintve, hogy másfél évig autóba sem ült.

A férfi betegsége miatt barátjához költözött, az ő garázsában tárolta az autóját. Az autó akkor is ott maradt, mikor kórházba vonult. Mikor a rehabilitációs klinikáról hazatért, több mint százezer forintra rúgó parkolási bírságról szóló számlákat talált a postaládájában. Egyetlen szabálytalan tartozás késedelmes befizetése miatt nőtt ekkorára az összeg: állítólag 2016 elején fél órán át jegy nélkül parkolt az Albert Flórián parkban. A kifizetetlen büntetés miatt végrehajtást is elrendeltek.

A verőcei férfi és autója (forrás: RTL Klub)

A férfi az RTL Klub Híradójának azt mondta, a megadott időpontban kórházban volt, ezt a zárójelentése is bizonyítja. Az autója eközben a barátja garázsában állt. A hatóság nem tudott fotót mutatni a férfinak a szabálytalan parkolásról, beadványait viszont eddig elutasították arra hivatkozva, hogy azokat hiányosan töltötte ki. A férfi abban bízik, legutóbbi beadványával már érvényteleníttetni tudja a büntetést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top