Aquafitness? Próbáljuk ki együtt!

nlc | 2019. Április 27.
Vízben mozogni nem új keletű dolog, elég régóta úszunk már medencékben, szabad vizekben pedig pláne. Most már azonban fitnessgyakorlatokat is végezhetünk vizes közegben. Kiknek ajánlott ez, és mit kell tudni róla?

Nos, a válasz egyszerű: gyakorlatilag bárki mehet vízi tornára, aki szereti a vizet és a mozgást egybekötni, ez ugyanis ugyanolyan hatékony, ha nem hatékonyabb, mint a szárazföldi edzés, ráadásul az ízületeket is megkíméli, a víz közegellenállása pedig igen komoly erőfeszítést kíván meg, amikor a víz alatt mozgunk.

Honnan jött az aquafitness?

Az amerikai tengerészgyalogság kötelékében szolgáló és a vietnámi háborúban sérülést szenvedő Glenn McWaters fejlesztett ki magának elsőként egy ízületkímélő vízi edzésformát. Ő 25 évvel ezelőtt egy speciális mellényben tartott magának víz alatti futóedzéseket, azóta viszont már akár szobabiciklizni is lehet a medencében.

Kinek ajánlott?

Eredetileg tehát az ízületeket kímélő, mégis hatékony edzésforma megalkotása volt a cél, manapság viszont már bárki hódolhat az aquafitness nyújtotta előnyöknek. Mindenesetre a következő csoportoknak kifejezetten ajánlott.

Exit mobile version