Életmód

Megható: jelnyelvre tanítja örökbe fogadott kiskutyáját a siket férfi

Az apró labradorkeverék szintén súlyosan hallássérült, a maine-i állatvédők testvéreivel együtt az utcáról mentették meg.

Jelelni tanítja súlyosan hallássérült kiskutyáját egy siket férfi – írja a Yahoo Lifestyle. Nick Abbott, aki maga is siket, a múlt hónapban fogadta örökbe Emersont. A labradorkeverék kölyköt testvéreivel együtt az utcán találták meg a maine-i állatvédők.

Emerson komoly betegségben szenvedett, amikor rátaláltak: parvovírus támadta meg a szervezetét. Ugyan azóta kigyógyult a fertőzésből, de az NFR Maine állatmentő egyesület önkéntesei mégis attól féltek, senki sem fogadja majd be a siket és súlyos látásproblémákkal is küzdő kiskutyát.

Ezért is örültek annyira, amikor a 31 éves férfi megkereste őket. „Nick azt mondta, ő szívesen magához venné Emersont, mert biztos benne, hogy hasonló hallásproblémáik miatt jól kijönnének egymással”írták Facebook-oldalukon az állatmentők.

Igazuk is lett: Nick és Emerson első találkozásuk óta elválaszthatatlanok egymástól – olyannyira, hogy a siketen született férfi még a jelnyelv alapjaira is meg tudta tanítani a kölyökkutyát. Az aprócska eb többek között az „ülj”, a „feküdj” és a „gyere” parancsok jelnyelvi változatát is megérti. „Ha Nick megfogja a fülcimpáját, Emerson azonnal ugatni kezd” – mondta a férfi édesanyja.

A két barát kalandjait te is figyelemmel követheted, Nick ugyanis egy közös Instagram-fiókot is indított kettejük számára.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top