Életmód

Megmentették a vágóhídról a kismalacot, elveszthetik az otthonukat

A vegán család két hetet kapott, hogy megváljon az aprócska malactól. Az állatot „szörnyű” körülmények között tartották.

Elvesztheti tanácsi lakását egy vegán család, mert megmentettek egy aprócska malacot a vágóhídról – írja a LAD Bible.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Az angliai Crowboroughban élő Georgie Williams állítja: szörnyű körülmények között tartották az állatot. A malackát Arlónak nevezték el; most a családdal lakik, ami a helyi önkormányzat szerint sérti a házirendet.

A Metro úgy tudja, hogy a 47 éves nőt egyik szomszédja jelentette fel. Georgie és családja két hetet kapott, hogy megszabaduljon a 15 hetes kismalactól – de a nő attól fél, ha így tesznek, az állatot visszaviszik a vágóhídra.

Georgie szerint, amikor elhozták, Arlo nagyon rémült volt. „Ha megpróbáltunk odamenni hozzá, visítva elszaladt. Hosszú időbe telt, mire hozzánk szokott” – jelentette ki.

A nő szerint a malacka nagyon boldog új otthonában. „Imádja, ha megöleljük vagy megsimogatjuk a hasát, és minden este mellettem alszik az ágyban. Úgy viselkedik, mint egy kutya vagy egy macska.”

Miután az önkormányzat emberei megfenyegették őket, Georgiék online petíciót indítottak, hogy megtarthassák a malacot. A petíciót már több mint 1400-an írták alá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top