Életmód

Bőven kap a szexista megjegyzésekből a vízvezeték-szerelőként dolgozó nő

Ennek ellenére imádja a munkáját.

Carly Gayle harmincéves, szőke, hosszú szempillájú, tökéletes sminkű, arányos testű édesanya. Szeret vásárolni, imádja a nőies ruhákat, viszont nőként nem mindennapi hivatása van: 15 éve vízvezeték-szerelőként dolgozik.

Persze bőven kijut neki a szexista megjegyzésekből. Volt már, aki megkérdezte tőle, hogy hol a férfi, mikor megjelent az ajtóban, mások pedig nem hitték el, hogy ez a nő képes lesz megjavítani a vízvezetéküket.

Fotó: AKS News/YouTube

Volt egy alkalom, amikor Carly civil ruhában nézelődött a barkácsboltban – pontosan tudta, mit keres –, mire egy csoport férfi odajött, és azt mondták, hogy „Cica, nehogy megsértsd magad!” Csak megmutatta nekik a vízvezeték-szerelői igazolványát, és elhallgattak.

Egyébként a férjének, Dannynek rendkívül imponál, hogy a felesége ilyen munkát végez. Amikor megismerkedtek, nyilván elsütötte „az én csövemet is rendbe tehetnéd” poént, de Carly másoktól is gyakran kap hasonló megjegyzéseket.

Carly és családja. Fotó: Carly Gayle/Facebook.

Mindez azonban nem veszi el a kedvét a munkájától, és elmondása szerint igény is van rá: az idősek és egyedülálló nők kifejezetten biztonságban érzik magukat, ha a mester, akit hívnak, nő. Carly szerint sokat javult a helyzet a nemek egyenlősége terén a szakmában, de még bőven van hova fejlődni. Szeretné, ha több lány fontolná meg, hogy hasonló munkát vállal.

(Ladbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top