Életmód

Leszerelik a sulik az analóg órákat, mert a gyerekek nem tudják olvasni őket

És ez csak az egyik mellékhatása a digitális kütyüknek. A másik ennél is rosszabb.
óra analóg digitális

A Godfullness beszámolója szerint az Egyesült Királyságban egyre több iskolában szerelik le a hagyományos analóg órákat a tantermekben, mert a gyerekek egész egyszerűen már nem tudják leolvasni a pontos időt a számlapról – írja a 24.hu.

A lap idézi az Iskolai és Egyetemi Vezetők Társaságának (ASCL) titkárát, Malcolm Trobe-ot, aki szerint a 18 évesnél fiatalabb diákoknak komoly gondot okoz a kis- és nagymutatós változat értelmezése. „Ahhoz vannak hozzászokva, hogy mindenhol digitálisan látják az időt: a telefonon, a számítógépen, nem csoda, hogy azt várják, hogy az időt mindenhol így fogják megjeleníteni.”

Trobe még azt is hozzátette, mivel a tanárok azt szeretnék, ha a diákjaik nyugodtak lennének az óráikon, az analóg órák pedig csak felesleges stressz okoznak számukra, ezért több iskolában úgy döntöttek, leszerelik ezeket.

A szakember emellett rámutatott, nem ez az egyetlen nem várt mellékhatása a digitális kütyüknek. „Sok kisdiák számára az is egyre nehezebb, hogy megtanulja a toll és a ceruza használatát. Tabletezés és mobilozás közben egyszerűen nem sajátítják el azokat a mozdulatokat, amelyek szükségesek lennének ahhoz, hogy később rendesen használni tudják a ceruzát vagy a tollat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top