A zöldborsó, retek, újhagyma, spenót olyan fontos ásványi anyagokat és vitaminokat adnak a szervezetnek, melyekre a hosszú tél után mindannyiunknak szükségünk van.
Retek
A retek sok C-vitamint, B-vitamint, kalciumot, káliumot, nátriumot, magnéziumot és vasat ad szervezetünknek. Emellett jó hatással van az emésztésre és a veseműködésre, erősíti az immunrendszert, és pusztítja a baktériumokat.
Újhagyma
Az újhagyma nagyon sok C- és B1-vitamint, A-provitamint, káliumot és folsavat tartalmaz. Ráadásul:
- antibakteriális hatású,
- csökkenti a vércukorszintet,
- szabályozza a vérnyomást
- erősíti a szívet.
Spenót
A spenótban többféle vitamin található, legnagyobb arányban B-vitamin. A B-vitamin bevitelnek köszönhetően a szervezet zsír-, fehérje- és szénhidrát-anyagcseréje jelentősen javul. Emellett magas antioxidáns-tartalma miatt a superfoodok kategóriájába sorolható.
Zöldborsó
A borsószemek vitaminokban és ásványi anyagban bővelkednek. Sok benne a C-, és B-vitamin, de magas a borsó kalcium- és magnéziumtartalma is, ami a csontoknak és idegrendszernek fontosak.
Tudtad? A zöldborsó magnézium- és mangántartalma lehetővé teszi a vérnyomás normalizálását. A magas vérnyomás csökken, az alacsony emelkedik a zöldborsó kúraszerű fogyasztása következtében.