Gasztrokalandunkat délnyugaton, a hangulatos Gouda városban, a gouda sajt szülőhazájában kezdjük. A gouda igazi multitalentum: gyönyörűen olvad a sütőben, de akár egy gyümölcssalátát is tartalmasabbá tesz. A Frico kínálatából rögtön kétféle gouda közül választhatunk: a 4 hétig érlelt típus az enyhébb, míg a 12 hétig érlelt, aromásabb típus az intenzívebb ízek kedvelői számára kitűnő választás.
Túránk során mindenképp útba kell ejtenünk Hollandia kikötővárosát, Edamot is, ahol a világhírű, lágy és krémes edami sajtot érlelik 4 héten keresztül. Enyhe és kellemes íze miatt igazi jolly jokernek számít a sajtok között, tehetjük szendvicsbe, reszelhetjük tésztára, sőt akár fondüt is készíthetünk belőle.
Következő állomásunk a Maas folyó mellett fekvő Maasdam, a „holland ementáli” szülővárosa. A Maasdam sajtot első ránézésre a hatalmas méretű lyukakról ismerhetjük fel, népszerűségét viszont különleges, édeskés, diós ízének köszönheti, amellyel bármilyen ételnek pluszkaraktert kölcsönöz. A sajtok egyik koronázatlan királya nem csak harapnivalókhoz nagyszerű, végső célállomásnak is tökéletes.
Bármelyik sajtvárost és sajtfajtát is választjuk, nem foghatunk mellé: nem csupán páratlan ízélménnyel, de az egész család számára értékes tápanyagokkal gazdagodunk. A 110 éves hagyományt őrző holland Frico sajtok a sajtmesterek szaktudásával és a tejgazdák gondoskodó szeretetével készülnek. Minden szelet sajt körülbelül 1 pohár tejből készül, és a tej összes értékes összetevőjével kényeztet.
A sajt igazi hétköznapi hős a hűtőből: egyszerre finom, tápláló és egészséges, hiszen értékes kalciummal, fehérjével és vitaminokkal tölt fel. A Frico ízének titka éppen az, hogy nincs benne semmi titok, csak a természet eredeti jósága és harmóniája. Mert a természet receptjénél nincs jobb választás!