Belevágni egy fogyókúrába eléggé összetett és nagy lemondásokkal járó vállalkozás, mégis ha a megfelelő úton indulunk el, akkor a látványos eredmény sem maradhat el, ami motivál bennünket a továbblépésre. Ennek legegyszerűbb és leghatékonyabb módja, hogy felgyorsítsuk anyagcserénket, ami a fogyásunk kulcsa lehet.
Anyagcsere-gyorsítók
Az anyagcserét szerencsére sokféle oldalról felpörgethetjük, például a megfelelő alapanyagokból összeválogatott diétával, sporttal és persze természetes fűszernövények alkalmazásával. A legelső lépés azonban mindig a megfelelő életmód és étrend kiválasztása legyen, amivel meg tudjuk alapozni az egész fogyókúrát.
Trükkök:
- csökkenteni a szénhidrátbevitelt (tészta, kenyér és burgonya),
- fokozatosan növelni a fehérjefogyasztást (sovány húsok, tojás és hal).
Legjobb élelmiszerek a gyors anyagcseréhez
Nézzük tehát, mely élelmiszercsoportok, alapanyagok segítik a gyors anyagcserét, ami végül hozzájárulhat fogyásunkhoz:
- Kókuszolaj: a szokásos napraforgóolajhoz képest jobban segíti szerveztünk zsírégetését.
- Fűszerek: fahéj, gyömbér. Segítik a cukor gyors lebontását szervezetünknek.
- Tojás: magas fehérje- és józsír-tartalmának köszönhetően gyorsabban dolgozik az anyagcsere.
- Hal: segít a zsírégetésben, a memória megőrzésében, és az agyunk egészségét is támogatja.
- Olajos magvak: elsőre nem gondolnánk, de a mogyoró, a mandula és társaik elősegítik a zsírégetést. Természetesen napi egymaroknyi mogyoró elegendő. De tökéletes rágcsálnivaló, vagy a reggeli joghurtba is szórhatjuk a szezám-, len-, napraforgó- vagy tökmagot.
- Zöld tea: antioxidáns-tartalmával erősíti a szervezetet, lebontja a zsírokat, megszünteti a puffadást, és segít lefogyni.
- Hüvelyesek: szintén részesei a természetes fogyásnak, ha megfelelő mértékkel fogyasztjuk őket. A lencse, csicseriborsó, bab, mind-mind értékes tápanyag- és vitaminforrások, ráadásul szuper energiaforrásként is hasznosak.