Életmód

Ezekkel az ételekkel pörgesd fel az anyagcserédet, hogy minél előbb lefogyj

Ha a gyors fogyás a cél, akkor nincs más tennivalónk, mint kiválasztani a legmegfelelőbb élelmiszereket, amelyek támogatják szervezetünk gyors anyagcseréjét. Mindezt ráadásul teljesen természetes módon tehetjük meg mindenféle csodabogyók vagy teák nélkül.

Belevágni egy fogyókúrába eléggé összetett és nagy lemondásokkal járó vállalkozás, mégis ha a megfelelő úton indulunk el, akkor a látványos eredmény sem maradhat el, ami motivál bennünket a továbblépésre. Ennek legegyszerűbb és leghatékonyabb módja, hogy felgyorsítsuk anyagcserénket, ami a fogyásunk kulcsa lehet.

Anyagcsere-gyorsítók

Az anyagcserét szerencsére sokféle oldalról felpörgethetjük, például a megfelelő alapanyagokból összeválogatott diétával, sporttal és persze természetes fűszernövények alkalmazásával. A legelső lépés azonban mindig a megfelelő életmód és étrend kiválasztása legyen, amivel meg tudjuk alapozni az egész fogyókúrát. 
Trükkök:

  • csökkenteni a szénhidrátbevitelt (tészta, kenyér és burgonya),
  • fokozatosan növelni a fehérjefogyasztást (sovány húsok, tojás és hal).

Legjobb élelmiszerek a gyors anyagcseréhez

Nézzük tehát, mely élelmiszercsoportok, alapanyagok segítik a gyors anyagcserét, ami végül hozzájárulhat fogyásunkhoz:

  1. Kókuszolaj: a szokásos napraforgóolajhoz képest jobban segíti szerveztünk zsírégetését.
  2. Fűszerek: fahéj, gyömbér. Segítik a cukor gyors lebontását szervezetünknek.
  3. Tojás: magas fehérje- és józsír-tartalmának köszönhetően gyorsabban dolgozik az anyagcsere.
  4. Hal: segít a zsírégetésben, a memória megőrzésében, és az agyunk egészségét is támogatja.
  5. Olajos magvak: elsőre nem gondolnánk, de a mogyoró, a mandula és társaik elősegítik a zsírégetést. Természetesen napi egymaroknyi mogyoró elegendő.  De tökéletes rágcsálnivaló, vagy a reggeli joghurtba is szórhatjuk a szezám-, len-, napraforgó- vagy tökmagot.
  6. Zöld tea: antioxidáns-tartalmával erősíti a szervezetet, lebontja a zsírokat, megszünteti a puffadást, és segít lefogyni.
  7. Hüvelyesek: szintén részesei a természetes fogyásnak, ha megfelelő mértékkel fogyasztjuk őket. A lencse, csicseriborsó, bab, mind-mind értékes tápanyag- és vitaminforrások, ráadásul szuper energiaforrásként is hasznosak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top