Életmód

A határon túl is keresik a magyar nő intimbetéteit

Tíz év eltelt, mióta mosható intimbetéteket kezdett varrni Garamvölgyi Ágnes. Egyre népszerűbb a terméke.

Garamvölgyi Ágnes harmadik gyermekének születése után voksolt a környezettudatosabb életre. „Úgy döntöttem, hogy mosható pelenkát használok. Majd jött az ötlet, hogy ha a babáknak van ilyen, miért ne lehetne az anyáknak is” – mondta a pécsma.hu-nak. Az asszony először körbenézett Magyarországon, de tíz éve még nem volt túl nagy választék a mosható intimbetétek között, ezért döntött úgy, hogy varr magának. „Az első betétek saját részre készültek, majd utána elkezdtek érdeklődni a barátnőim, és aztán beindult a lavina.” Ágnes ekkor kezdett logót varrni a termékeire, márkája neve a Gagnes. Úgy véli, ma már generációkon átívelő kérdés a környezet megóvása. „Azt veszem észre, hogy egyre több fiatal szeretne tenni azért, hogy egészséges környezetben élhesse le az életét, és ennek része az is, hogy a műanyag termékeket háttérbe szorítsa” – mondja.

A cikk szerint egy nő élete során átlagosan mintegy 12 ezer tampont vagy betétet használ el. Ágnes szerint az ő terméke nem sokkal bonyolultabb, mint az egyszer használható, eldobható betét, pusztán annyi a különbség, hogy ezt hideg vízzel mosni kell, és nem a kukába tenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top