Életmód

Már 100 ezer nyugdíjasnak kell dolgoznia Magyarországon

Van, aki szerint ez siker, mások szerint egyszerűen csak kevés a nyugdíj.

Miután a kormány a munkaviszonyban dolgozó nyugdíjasok számára eltörölte a járulékfizetés – így csupán a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetniük – egyre több nyugdíjas dönt úgy, hogy a pihenés helyett újra dolgozni kezd.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy néhány hónap alatt huszonötezer nyugdíjas tért vissza a munkaerőpiacra, így már százezren dolgoznak közülük.

Egyre több nyugdíjas megy vissza dolgozni

Úgy vélekedett: a vállalkozásoknak óriási lehetőséget jelent, hogy sok nyugdíjas kezd újra dolgozni. A korábban visszavonult szakemberekkel olyan tapasztalat és tudás kerülhet a cégekhez, amely a legnagyobb hozzáadott értéket jelentheti, különösen azokban a gazdasági ágazatokban, amelyekben munkaerőhiány tapasztalható.
    
A vállalkozások azért is jól járnak, mert jelentős megtakarítással számolhatnak, ha nyugdíjasokat alkalmaznak. Ilyenkor ugyanis a gazdasági szereplők mentesülnek a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás megfizetése alól – mondta Tállai András.

Arról nem volt szó, hogy egy nyugdíjas miért nem kap annyi nyugdíjat, hogy ne kényszerüljön munkaviszonyra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top