Életmód

Etka anyó tudott valamit, tanuljunk tőle!

Saját módszerével meggyógyította önmagát, és sok embernek segített.

Etka anyó az örök fiatal nő, aki 55 évesen kidolgozta saját jógairányzatát, amivel súlyos betegségeit kordában tartotta. Élvezte az élet minden pillanatát. 80 évesen még görkorcsolyázott. Etka anyó 93. életévében távozott a földi életből, de tanításai velünk maradnak.

Kártyikné Benke Etka, vagy ahogy mindenki ismerte, Etka anyó 1920. január első napján született Kiskunhalason. Súlyos szívbetegséggel és nyitott hátgerinccel jött a világra, ő azonban felül tudott kerekedni a szenvedéseken és megalkotta saját programját, az Etka-jógát.

Ezzel a módszerrel meggyógyította önmagát, és sok embernek segített, akik különféle betegséggel küzdöttek.

Hatalmas szenvedéllyel és akaraterővel kezdte el tanulmányozni az emberi test és elme kapcsolatát és fejlesztését. Az összes elérhető keleti és nyugati szellemi és fizikai mozgáskultúrát kipróbálta, majd a megismert tanításokból egységet alkotott. Ezzel még mindig nem volt elégedett, ezért elkezdte figyelni az élőlények mozgását.

Ez vezette ahhoz a felismeréshez, hogy az ősi, velünk született légzés és mozgás az, amit alapul kell vennie a saját technika kidolgozásánál.

Ha kíváncsi vagy az Etka anyó technikájára, olvasd el a Melinda.cafeblog bejegyzését!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top