Életmód

Most te is beszállhatsz a SUHANJ! Fitness bővítésébe

Az ép és fogyatékossággal élő embereknek épült, teljesen akadálymentesített edzőtermet három évvel ezelőtti megnyitása óta több mint hetvenezerszer keresték fel. Az üzemeltető alapítvány most tízezer forintos „téglajegyeket” árul, hogy bővíteni tudják az Közép-Európában egyedülálló létesítményt.

A fogyatékossággal élő emberek sportolását segítő SUHANJ! Alapítvány 2016. augusztus elsején nyitotta meg egyedülálló újlipótvárosi edzőtermét, a SUHANJ! Fitnesst. A teljesen akadálymentesített Tátra utcai edzőteremben az épek, illetve a látás- és mozgássérültek együtt sportolhatnak; az alapítvány amellett, hogy kedvezményes áron mozgási lehetőséget biztosít a rászorulóknak, a különféle társadalmi csoportok közötti együttélés javításáért is sokat tesz.

A SUHANJ! termében a fogyatékossággal élők és az épek együtt sportolhatnak (Fotó: SUHANJ! Fitness)

A terem nagyon népszerű: a megnyitása óta eltelt nem egészen három év alatt több mint hetvenezer vendégbelépést regisztráltak. „Az elsődleges célunk az, hogy ledöntsük az épek és a fogyatékossággal élő emberek közötti falakat; hogy integráljuk a rászorulókat a többségi társadalomba, és a sport, illetve a közösségépítés eszközeivel harcoljunk az előítéletek ellen. Ráadásul a sport remek élményterápia is, amely közvetlen módon is javíthatja a fogyatékossággal élő emberek életét” – mondja Vasák Benedek, a SUHANJ! Alapítvány kommunikációs munkatársa.

Az érdeklődés olyan nagy, hogy a SUHANJ! Fitness kinőtte a termet. „Nincs más választásunk, bővítenünk kell a helyiséget. Az átalakítás tízmillió forintba kerül: mivel az alapítványnak nincs ennyi pénze, úgy gondoltuk, tízezer forintos »téglajegyeket« árulunk, hogy összegyűjthessük a szükséges összeget. Ha valaki vesz egy téglajegyet, felkerül a neve az újonnan megépülő részben a köszönőfalra, és kap egy emléktéglát is a kibontott falakból” – magyarázza Vasák.

Megtelt a terem, bővíteniük kell (Fotó: SUHANJ! Fitness)

A teremben akadálymentesített, kerekesszékkel is használható edzőgépek és gyógypedagógusi végzettséggel rendelkező edzők várják a sportolni vágyókat. A vendégek egynegyede fogyatékkal élő ember, ők jelentős kedvezménnyel használhatják a létesítményt. „Az alapítvány a terem üzemeltetése mellett futó- és úszóedzéseket is rendez, és speciális sporteszközöket is kölcsönöz. Közel van a Margitsziget, ez a szolgáltatásunk is nagyon népszerű; sokan vannak, akik babakocsit vagy tandembiciklit vesznek ki tőlünk, hogy azzal mehessenek ki a szigetre” – mondja a SUHANJ! sajtósa.

A SUHANJ! június 29-én egy hónapra bezár. A bővítésnek köszönhetően húsz-huszonöt százalékkal bővül majd az edzőterem területe – így értelemszerűen ennyivel több vendéget fogadhatnak majd. „Az újranyitást augusztus 1-re, a SUHANJ! Fitness harmadik születésnapjára tervezzük – igaz, ez az időpont a szoros határidők miatt még bizonytalan” – hangsúlyozza Vasák.

Ha te is szívesen támogatnád a SUHANJ! edzőtermének felújítását, itt megteheted.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top