Életmód

Müller Péter: Ha szeret, szabadnak érzed magad mellette

A hazai spirituális irodalom nagy alakja Férfiélet, női sors című könyvében a kapcsolatok alapvető kérdéseivel foglalkozik.

Egyik érdekes bejegyzésében a Zacc Caféblog idéz a magyar spirituális irodalom egyik legnagyobb alakja, Müller Péter Férfiélet, női sors című könyvéből:

müller péter

„Az igazi férfinak királynője van” (Fotó: MTVA / Zih Zsolt)

„Óvakodj attól a férfitól, aki nem királynőnek lát.
Nem látja igazi arcodat – mert nem szeret.
Aki szeret, és amíg szeret: fölfelé néz rád.
Óvakodj attól, aki benned a szolgát, az anyukáját, önzésének eszközét, vagy birtokát látja csupán, és nem az önérzetes nőt keresi.
Óvakodj attól, aki tart a méltóságodtól és az öntudatodtól, mert kisebbnek érzi magát melletted.
Élni talán tudsz egy ilyen emberrel, hiszen az élet a kompromisszumok művészete is – de boldog nem lehetsz vele.
Hogy szeret-e valójában, vagy csak érzelmileg, vagy más okból függ tőled, onnan tudod tévedhetetlenül megállapítani, hogy mennyire érzed magad szabadnak mellette.”

Müller könyvében a férfi-nő kapcsolatok legnagyobb kérdéseivel foglalkozik: azt firtatja, miért változott meg a nemek egymáshoz való viszonya, miért nem lehet ma már a férfi „igazi férfi”, a nő pedig „igazi nő”.

Az író szerint egy férfit csak egy nő tehet igazán férfivá. „Boldog ember vagy, ha van egy királynőd” – hangsúlyozza, és a sakkhoz hasonlítja a párkapcsolatot, amelyben ugyan a király a „legfőbb hatalom”, mégis a királynő a legerősebb figura.

Müller érdekes meglátásokat ír le a könyvében. Érdemes beleolvasni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top