Életmód

A magyar metróban légkondi sincs, Bécsben már illatozni fognak a kocsik

Illatos metrószerelvényekkel tennék vonzóbbá a bécsi tömegközlekedést.

Bécsben a tömegközlekedést illatos metrószerelvényekkel szeretné vonzóbbá tenni az utasok számára a Wiener Linien, Bécs város közlekedési vállalata.

Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsnok és Günter Steinbauer, a Wiener Linien ügyvezető igazgatója bemutatja az illatos szerelvényeket (fotó: Credit_PID_Fürthner)

Bécsben július végéig két metróvonalon találkozhatnak a tömegközlekedők az illatos szerelvényekkel. Az utasok a virágos mintával ellátott kocsikon négy különböző illatot szívhatnak magukba. A lila az ellazulást, a zöld az energiát, a rózsaszín a pozitív hangulatot, a narancssárga illat pedig a felfrissülést hozza el az utazás során. A projekt még tesztüzemben van, a metrózók online szavazhatnak a kedvenc aromájuk mellett – adta hírül a város sajtóirodája.

Nagyon fontos számunkra, hogy az utasok minél kényelmesebben érezzék magukat az utazás során. Ez a hálózat folyamatos bővítésével kezdődik és a járatok sűrítésével, új és korszerű járművek beszerzésével, illetve az idősebb modellek légkondicionáló rendszerének felszerelésével folytatódik. A valódi kényelemhez a kellemes légkör is hozzátartozik” – nyilatkozta Uli Sima, környezetvédelmi városi tanácsnok.

Az új fürdőruha-kollekció (forrás: WienerLinien)

A bécsi közlekedési vállalat nem csak a közlekedésben gondol az utasokra. Nemrég piacra dobták új fürdőruha-kollekciójukat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top