Életmód
Szponzorált tartalom

Otthon vagy fodrásznál jobb hajat festeni? Segítünk eldönteni!

Régen az otthoni hajfestés nem volt a legproblémamentesebb, és sokszor nem azt az eredményt kaptuk, amire számítottunk. Mára azonban olyan hajfestékeket is beszerezhetsz a drogériákban, ami után senki nem hiszi majd el, hogy egyedül készítetted el a frizurádat!

Ma már az otthoni hajfestékekkel is olyan eredményt érhetünk el, mintha fodrásznál jártunk volna, és nem is szükséges több órát rászánnunk a számunkra tetsző hajszín eléréséhez. Ezek az otthoni hajfestés előnyei!

Kényelmes, és nem vagy időhöz kötve

Az otthoni hajfestés mellett szól, hogy a lehető legkényelmesebb. Ha minden perced ki van számolva, és arra is alig van időd, hogy levegőt vegyél, a hajfestés biztos, hogy otthon a legideálisabb. Ha úgy tartja a kedved, akár késő este is nekiállhatsz a hajfestésnek, de ha kényelmesebb, korán reggel is befestheted a tincseidet. Ráadásul, amíg hat a festék, mást is tudsz csinálni: elmosogathatsz, takaríthatsz, főzhetsz, olvashatsz, tanulhatsz – vagyis időt spórolhatsz.

Egyszerű használni, mégis elfedi a lenövést és az ősz hajszálakat

Ha olyan festéket választasz, ami az eredeti hajszínedhez közeli árnyalat, akkor biztos, hogy nem fogsz csalódni a hajfestés után. Fontos, hogy olyan hajfesték mellett dönts, ami jó minőségű, és a gyártója is megbízható, egy kétes eredetű, néhány száz forintos hajfesték ugyanis nem garancia arra, hogy az elvárásaidnak megfelelően néz majd ki a hajad. Ha már vannak ősz hajszálaid, akkor sem kell aggódnod, mert ha jól választasz festéket, teljesen elfedheted a lenövést és az újonnan kinőtt ősz hajszálakat is.

Mit jelentenek a számok a hajfestékek dobozain?

A fantázianevek összehasonlítása sokunknak nehézségeket okozhat, ilyenkor jön jól a technikai számok ismerete, amelyek alapján kiválaszthatjuk a megfelelő színmélységet és árnyalatot.

A számok első számjegye a hajfestékkel elérhető színmélységet jelölik: 1=fekete, 10=nagyon világos szőke. Az ezt követő számjegyek az árnyalatot adják meg: természetes, hamvas, opálos, arany, réz, mahagóni és vörös.

Nagyon fontos: hajfestés előtt mindig végezzünk allergiatesztet!

Pénztárcakímélő

Az otthoni hajfestés egyik legnagyobb előnye az időspóroláson kívül az, hogy sokkal olcsóbb, mintha fodrászhoz mennél. Természetesen a fodrászok árai eltérőek attól függően, hogy vidéken vagy nagyvárosban dolgoznak, de egy jó fodrász biztos, hogy 10 ezer forint alatt nem festi be a hajad – és mindebben csak a mosás és szárítás van a festésen kívül. Ezzel szemben, ha otthon fested a hajad, és jó minőségű hajfestéket vásárolsz, maximum 3 ezer forintot kell költened. Vagyis 3 hónapra elegendő hajfestéked lehet, ha a fodrász helyett otthon fested a hajadat.

A Garnier Color Naturals otthon használatos hajfestékeket Dobó Kata és Kovács Patrícia színésznők népszerűsítik mint szépség nagykövetek. Kata kedvenc árnyalata az 5.52, Patrícia választása pedig a 8.0-ás árnyalatra esett.

Tápláló olajokkal védheted a hajad

A jó minőségű hajfestékektől már nem fog könnyezni a szemed, mint régen, és a haj számára értékes tápanyagokat, tápláló olajokat is tartalmaznak. Jó, ha előnyben részesíted az olyan természetes összetevőket tartalmazó festékeket, mint amilyen az olívaolaj, a karité és az avokádó, amik egészségtől fénylő hajszínt varázsolnak. Ha a hajfestés után, a festékhez járó balzsamot is használod, tovább fog tartani a hajad színe, jobban ellenáll a mosásnak, és nem fakul ki. A Garnier Color Naturals termékcsalád tagjai hatékony megoldást nyújthatnak, amennyiben az otthoni hajfestést választod. Krémes formulája mélyen behatol a hajszál belsejébe és gazdag színnel tölti fel. A hajszín hosszú időn át védett lehet a kifakulástól. A tápláló olajokkal gazdagított utóápolónak köszönhetően a hajad heteken keresztül selymesnek és fényesnek érezheted.

Hosszan tartó, ragyogó színek, akár 100%-os őszhajfedés.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top