Életmód

Gyermekotthonos fiatalok tartják rettegésben a Diósárok lakóit

Néhány tizenéves randalírozik az otthon környékén.

Három-négy, gyermekotthonban élő fiatal rettegésben tartja a XII. kerület istenhegyi részét. A budai elit környék lakói szerint a tizenéves fiatalok bemásznak a kertekbe, ahol gyújtogatnak, rongálnak, majd távoznak – írja a 24.hu.

Az utcákon kukákat borogatnak, de volt, akinek az autója karosszériáját rúgták be éjszaka. Sokszor ordenáré módon kiabálnak, nappal szexet imitálnak, de szólni senki nem mer nekik, mert a csoport tagjai késsel a zsebükben mászkálnak. Állítólag egy 10 éves kislányt kiraboltak az utcán, leütötték és elvették a telefonját.

A fiatalok az Esze Tamás Gyermekotthon lakói, ahol 26 gondozott él. Székely László ombudsman egy nemrégiben nyilvánosságra hozott jelentésében arról ír, hogy a gyermekotthon rendezetlen és lelakott.

A vizsgálat során összetört szekrényeket, kibelezett kárpitos bútorokat, szétdobált tárgyakat, cigarettacsikkeket, szabadon hozzáférhető gyógyszeres szekrényt, málló vakolatot, rossz állapotban lévő udvart, sportpályát láttak az intézményben. A dolgozói létszámhiány miatt a tizenéves, tankötelezett gyerekek gyakorlatilag maguk döntenek arról, bejárnak-e az iskolába.

A rendőrség közölte, több büntetőeljárást is folytatnak, amely a gyermekotthon lakóihoz köthető. Az eljárásokat lopás, rongálás, rablás és rablás kísérlete miatt indították. A kislány állítólagos kirablásáról azonban nem tudnak.

(Kiemelt képük illusztráció. Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top