Életmód

Az Ötöslottó a legnépszerűbb, de Tippmixre és sorsjegyre több pénzt szórunk el

Sportfogadásra ugyanis majd másfélszer annyi pénzt költünk.

Budapest, 2014. október 2.
Az EuroJackpot nevû, október 4-étõl induló sorsolásos játékot reklámozó oszlop Budapesten, a Pólus Centerben lévõ Szerencsejáték Zrt. lottózójánál 2014. október 2-án.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A 24 írt átfogó cikket a hazai szerencsejátékok helyzetéről, melyből kiderül, hogy Ötöslottóban a múlt évben 176 millió játékra 4,29 millió darab nyeremény jutott, ebből 4,13 millió darab kettes volt. 2018-ban csak három héten volt egy-egy telitalálatos, ők összesen bő 4,4 milliárd forintot nyertek. A Szerencsejáték Zrt. mérlegéből látszik, hogy a játékárbevételen belül az egyes játéktípusok így részesedtek:

  • sportfogadás: 231,1 milliárd forint (47 százalék),
  • számsorsjátékok 147,4 milliárd forint (30 százalék),
  • sorsjegyek 111,9 milliárd forint (23 százalék).

A bevételek harmada a Tippmix offline fogadásból jött be, és ha hozzávesszük a Tippmixpro online játékot is, a kettő együtt már majdnem a teljes szerencsejáték-bevétel felét adja ki (46 százalék). A legnépszerűbb Ötöslottó már csak 8,99 százalékot hoz, így lecsúszott a képzeletbeli dobogóról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top