Életmód

Műtét előtt megfulladt a kórházban Ferenc

Felesége szerint az intézmény hibázott.

Kiújult tüdődaganata miatt került kórházba a 78 éves Küzdő Ferenc, ám váratlanul meghalt a beavatkozás előtt – írja a Bors. 

A férfinek tíz évvel ezelőtt műtötték a jobb tüdejét egy rosszindulatú daganat miatt. Az operáció sikerült. Hosszú idő után, 2018 tavaszán egy vizsgálat során a bal oldali lebenyen is találtak egy elváltozást az orvosok, újabb műtétet javasoltak, de sokáig dobálták ide-oda, sehol nem akarták vállalni.

A műtét előtt már körülbelül egy hete kórházban feküdt, addig, hosszú időn át a felesége ápolta otthon. A felkészítő kezelése előtt pár nappal aztán váratlanul lekerült az elfekvőbe, amit nem is nagyon értettek. A férfi már nem érhette meg a műtétet, megfulladt. Felesége szerint sokáig halogatták az operációt.

„Amikor bent voltunk nála, folyamatosan leesett róla az oxigénmaszk, főként, amikor fordult. Napi több órát töltöttünk vele, közben nemegyszer vissza kellett tennünk a szerkezetet, hiszen anélkül fuldoklott, nem illeszkedett rá” – idézte fel Kati a Borsnak. Férje közben panaszkodott is, hogy nem kap levegőt, de nem figyeltek rá.

A Bors megkereste a kórházat, de nem kaptak még választ.

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top