Életmód

Zseniális levelet kapott édesapjától a nő, aki azért tagadta ki fiát, mert meleg

„Majd jelentkezz, ha megtaláltad a szíved!”

„Kedves Christine! Csalódtam benned, kislányom” – kezdi a mostanra már vírusszerűen terjedő levelét egy nagypapa, aki az után döntött úgy, hogy levelet ír felnőtt lányának, hogy tudomására jutott, a nő azért tagadta ki kamasz fiát, mert a srác bevallotta neki, hogy meleg. „Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy a közelmúltban valaki szégyent hozott a családunkra. Csak abban nem volt igazad, hogy ki volt az” – áll a folytatásban.

„Ha a családunkban van valami igazán természetellenes, az az, hogy kidobtad a saját gyermekedet a házadból, csak mert meleg. Szerintem ez az, ami egyáltalán nem normális. Chad elbeszélését hallva azt kell mondjam, az egyetlen értelmes dolog, amit mondtál neki, az, hogy nem melegnek nevelted őt. Hát persze, hogy nem. Ő így született. És erre a dologra semmivel sem volt nagyobb befolyása, mint például arra, hogy balkezes.”

vallomás meleg levél nagypapa megható

Kép forrása: Bored Panda

A nagypapa a folytatásban sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy lánya az elfogadás és a támogatás helyett ennyire bántóan és szűklátókörűen viselkedett a saját fiával. „És ha már szokás lett a családunkban csak úgy kitagadni a saját gyerekünket, megragadnám az alkalmat, hogy elköszönjek tőled. Van ugyanis egy csodálatos unokám, akiről a szívtelen anyja hiányában gondoskodnom kell. Majd jelentkezz, ha megtaláltad a szíved!” – írta zárásul a férfi, akinek sorai azonnal elnyerték az internetezők szívét.

A Bored Panda cikkében egyébként utal rá, hogy a legfrissebb, 2019-es adatok szerint a nyugati társadalmak elfogadás és tolerancia tekintetében nem sokat fejlődtek az utóbbi években. Sőt, a 18 és 34 év közötti amerikaiak között 63-ról 45 százalékra esett azoknak az aránya, akiknek semmilyen kellemetlenséget nem okoz, ha LMBTQ-emberekkel kell beszélgetniük.

„Azt hihetnénk, hogy a fiatalabb generáció nyitottabb és elfogadóbb, mint a szüleiké volt, de sajnos egyáltalán nem ez a helyzet” – nyilatkozta a USA Todaynek John Gerzema, a közvéleménykutatás egyik vezetője. Hozzátette, a tény, hogy a megkérdezett fiatalok 36 százalékának problémája lenne azzal, ha egy családtagjáról kiderülne, hogy meleg, azt bizonyítja, hogy előbújni ma is éppen olyan nehéz, mint volt évekkel ezelőtt.

via

Nyitókép: Bored Panda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top