Életmód

Hogyan válasszunk kényelmes és praktikus kanapét?(x)

Az ülőgarnitúra kétségtelenül nappalink legdominánsabb darabja. Fontos, hogy a bútor ne csak szép, modern, stílusos vagy kényelmes legyen, de alkalmasnak kell lennie esti pihenésre vagy akár rövid, TV melletti szunyókálásra is.

Emellett elengedhetetlen, hogy a vendégeknek is kényelmesen elférjenek. Számtalan szempont nehezíti a választást tehát, szerencsére a Favi oldala segít a döntésben.

Kihúzható vagy ágyneműtartós?

Kihúzható kanapét akkor érdemes vásárolni, ha gyakori vendégeink vannak, ellenben ha rendszeres alvásra keresünk tartós darabot, ágyneműtartós verzióban érdemes gondolkodnunk. De milyen formát válasszunk? Ezt leginkább életmódunk és a helyiség jellege fogja meghatározni. Van aki a két-háromszemélyes ülőgarnitúrát kedveli kifejezetten a TV-vel szemben, néhányan pedig szeretik egy stílusos U alakú kanapéval körülfogni dizájner dohányzóasztalukat és széküket.

Feltűnő színt vagy inkább semlegeset?

Amennyiben kedveled a harsány színeket és a hétköznapokban is szívesen viselsz feltűnő ruhadarabokat egy élénk színű kanapéval sem foghatsz mellé, azonban ha nem szeretnél a gyorsan változó trendekkel sodródni, dönts inkább valamilyen semleges vagy natúr szín mellett. Az enteriőrt bármikor feldobhatod egy-egy izgalmas kiegészítővel amit később könnyebben lecserélhetsz.

5 tipp a dizájnertől avagy mihez tartsuk magunkat vásárlásnál:

1. Olyan kanapét válasszunk, amin egy délutáni alvás alkalmával kényelmesen el tudunk nyújtózni 

2. Hozzuk összhangba a nappalit, passzoljon a kanapé és a kiegészítők tónusához, válasszunk a függönyhöz és a szőnyeghez árnyalatban illő darabot

3. Fektessünk hangsúlyt a minőségre – az anyag legyen ellenálló akár bőrről, műbőrről vagy textilről van szó.

4. A hely is központi kérdés, kisebb alapterületű lakásba szerezzünk be inkább kihúzható darabot, így egyszerre tudjuk megoldani a vendégek elszállásolását és több ember számára biztosíthatunk ülőhelyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top