Életmód

Megérkezett a hidegfront, északon diónyi jég esett

Késő estétől egyre többfelé várhatóak heves zivatarok.

Az érkező hidegfront hatására többfelé alakultak ki zivatarok a nap folyamán, de az Északi-középhegységbe intenzív villámlással, viharos széllel, néhol felhőszakadással és jégesővel érkezett meg a lehűlés – írja az Időkép.

A 30 fokos levegő rövid idő alatt sokfelé 8-10 fokot csökkent a viharok miatt.

Miskolcot is elérte egy heves zivatar:

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mérán diónyi jég esett:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint késő estétől már egyre többfelé várhatóak zivatarok felhőszakadás, néhol viharos szél és jégeső kíséretében. Erre előbb a Nyugat-Dunántúlon, később egyre keletebbre lehet számítani.

A keleti megyékben szerda reggelig nem várható csapadék. Szerdán napközben fokozatosan a keleti országrészre szorul vissza a csapadék, zivatarok még nagyjából a Tisza vonalában előfordulhatnak.

Elsősorban keddről szerdára virradóan az ismétlődő záporok, zivatarok nyomán egy délnyugat-északkeleti tengely mentén nagy területen eshet 20 mm-t meghaladó csapadék, sőt az Északi-középhegység térségében ennél jóval nagyobb mennyiség hullhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top