Életmód

Macskákat ment a háború sújtotta Szíriában egy férfi

Nincsenek szavak arra, amit Dzsalíl véghez visz minden nap.

Az embereken próbálnak segíteni a harcok sújtotta Idlíbben, de az állatokra már nem jut erő, se energia, így egy fiatalember kezébe vette a dolgokat, és éhező állatokat ment – írja a dpa német hírügynökségre hivatkozva a 24.hu.

Mohammed Aláa Al-Dzsalílnak már bevált módszere van, hajnali 5 és 7 óra között érkezik, amikor ritkák a légi csapások, és nekiáll felkutatni a magukra maradt állatokat. 

A férfi több mint 200 macskát vitt el most az ostromlott területekről.

Dzsalíl 2014-ben kezdte menteni a macskákat. Akkor szülővárosában, a kormányerők által ostromlott Aleppóban igyekezett segíteni a magányos állatokon, amelyeknek menhelyet is létrehozott.

Dzsalíl a kutyáknak is ad enni. „Az ősök arra tanítottak, hogy akinek könyörület van a szívében az emberek iránt, annak minden élő iránt könyörületesnek kell lennie” – magyarázta a dpa-nak a macskamentő.

Dzsalíl menhelyét 2017-ben találat érte, a legtöbb állat vagy elpusztult, vagy elmenekült. 22 macskával sikerült a város másik részébe menekülnie, ahol közösségi gyűjtés révén és a történetét elmesélő könyv bevételeiből sikerült egy farmot vásárolnia, ahol ma nem csak állatok találnak menedékre. Árvaház, orvosi szoba és óvoda működik a tanyán.

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top