Életmód

A netezők segítségével találta meg jótevőjét a gyerekkorában menekülttáborban élő nő

A most 29 éves nő egy menekülttáborban dolgozó férfit szeretett volna megtalálni, akitől 4 évesen biciklit kapott.

Mevan Babakar szüleivel az Öböl-háború idején menekült el Irakból. Ezután Törökországon, Azerbajdzsánon és Oroszországon keresztül jutottak el a hollandiai Zwolle közelében lévő menekülttáborba, ahol 1994 és 1995 között éltek.

Egy nap a táborban dolgozó egyik férfi vásárolt az akkor 4 éves kislánynak egy fényes, új kerékpárt – ez olyan mély benyomást tett a kurd származású nőre, hogy soha nem felejtette el. A jelenleg Angliában élő nő szeretett volna még egyszer találkozni gyermekkora hősével, így az internetezők  segítségét kérte.

36 óra alatt sikerült a férfi nyomára bukkannia, sőt a találkozót is sikerült leszervezni.

„Mindig is tudtam, hogy az internet tele van hihetetlenül kedves emberekkel, ez a mostani eset ezt ismét megerősítette! Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített megtalálni” – mondta a meghatódott nő.

Mint kiderült, Egbert Németországban él, a találkozóra is ott került sor. Mevan – saját bevallása szerint – nagyon izgatott volt az esemény előtt, viszont utána azt mondta, olyan volt, mintha egy régi rokont látott volna viszont.

Mevan és Egbert azt tervezik, hogy találkoznak még máskor is.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top