Életmód

A klímakutató kilencéves lánya is retteg

Egyértelmű választ adott a szkeptikusoknak Ürge-Vorsatz Diána.

Az erdőirtásnál szén-dioxid szabadul fel, ami jelentősen hozzájárul a globális felmelegedéshez, ráadásul nem várjuk meg, hogy az erdő újranőjön – idézi Ürge-Vorsatz Diána klímakutató Magyar Kurírnak adott interjúját a Hvg.hu.

Amikor a Magyar Kurír újságírója felvetette, hogy egyes vélemények szerint a klímakatasztrófa veszélyét csak a civilek és a zöld pártok találták ki politikai haszonszerzés céljából, a kutató egyértelmű választ adott:

„Sajnos ez nem így van, és ezt tudományos kutatások igazolják. A kollégáim jó része depressziós, és nekem is volt egy periódusom, amikor nagyon nehezen tudtam kijönni a letargiából… Kollégákkal újabb és újabb összefüggésekre jövünk rá, amelyek mind azt mutatják, hogy a helyzet még annál is rosszabb, mint eddig hittük.”

A klímakutató kilencéves lányának is klímafélelme van, mióta meglátta az egyik bejátszást egy tévéfelvételen, amire édesanyját kísérte.

Ürge-Vorsatz szerint a gond az, hogy akik tagadják a klímakatasztrófa veszélyét, azoknak sokszor ez a gazdasági érdekük, és mindent elkövetnek azért, hogy ne ismerjük fel a bajt.

(Kiemelt kép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top