Életmód

Elájult menyasszony és japán–magyar pár is van a vőfélypápa históriájában

Szeptemberben 500-adszor lesz esküvői hangadó, hangulatmester.

Azt írja a Kemma.hu, hogy Illés Róbert vőfély volt már olyan esküvőn, ahol elájult a menyasszony, levezényelt egyszerre két menyegzőt is, valamint japán–magyar pár is kimondta előtte a boldogító igent. Róbert története azért is érdekes, mert civilben egészen más irányt vesz érdeklődése, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) oroszlányi szervezetének korábbi elnöke. Szeptember 7. azonban fontos dátum lesz az életében, ugyanis 500-adik alkalommal lesz vőfély.

A cikk szerint Róbert igazi szakmabeli, és nagyon ügyel arra, hogy jó legyen a hangulat egy esküvőn. Tréfás megjegyzéseivel, valamint ötletes játékaival rendre sikerül összekovácsolnia a násznépet. Azt mondja, a menetrend a pár elvárásaitól függ, amelyet előzetes egyeztetés alapján pontosítanak, tehát mindenkinek a „szája íze” szerint alakul a program. „Sosem felejtem el az első »esküvőmet«, 1995. augusztus 18-án vettem fel először a vőfélyi öltözékem – emlékszik vissza Róbert. – A pályám érdekesen indult. Együtt dolgoztunk az akkori majki bányánál Krüpl Gyuri vértessomlói kollégámmal, aki a jeles napon vőfély lett volna, de nem tudott aznap este az esküvőn lenni, beugrottam hát helyette. Részese lehetek a család legboldogabb pillanatainak. Biztos vagyok benne, hogy ez a nap életük végéig megmarad az emlékeikben, és ezért hatalmas megtiszteltetésnek élem meg az összes felkérést. Törekszem arra, hogy tapasztalataimmal, tudásommal mindenki számára bearanyozzam ezt a néhány órát.” 

Illés szeptemberben Divos Diána és Kuglics Dávid esküvőjén szórakoztatja a vendégeket. Környén lesz a lányos kikérő, végül Tatára, a lakodalom helyszínére kísérik az ifjú párt. A fiatalok már több mint hét éve ismerik és szeretik egymást. Az i-re a pont, hogy a leendő férj, Kuglics Dávid Dia legjobb barátnőjének az unokatestvére.

Képünk illusztráció / Fotó: Fortepan Adományozó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top