Életmód

Müller Péter: „A házasságban hazamegyünk egymásba”

Az Örömkönyv akárhol nyílik ki, hasznos tanácsokat tartalmaz.

Müller Péter Örömkönyvéből idézünk. Miért is ne tennénk? Olyan tanácsokat tartalmaz, amiket bármikor tudunk használni.

Megmondom, mi a nagy gond a feleségünkkel. Erről ritkán beszélünk, pedig ez a legnagyobb gond.

Hogy mindig ott van.

Müller Péter 2016-ban (forrás: MTVA Fotó: Zih Zsolt)

Ott van reggel, délben, este. És ott van mellettünk éjszaka az ágyban. Ott van tavasszal, ősszel, nyáron, télen, és ha elutazunk egy idegen országba, kikapcsolódni, rendszerint jön velünk: hiába új a táj, még a felhők is – a feleség ugyanaz, reggel, délben, este. Jön velünk. Mindig. S ha nem követjük a statisztikai átlagot, mely szerint manapság a legtöbb párkapcsolatból előbb-utóbb elmenekülünk, akkor egy feleség lát minket fiatalon, érett korunkban, sőt vénemberként is.

Végigcsinálja velünk nemcsak az érzékiség vad kalandjait, de azt is, amikor a gondok miatt egyre impotensebbek leszünk; amikor hajnalban becsomagoljuk egy befőttes üvegbe összegyűjtött vizeletünket, hogy leadjuk az urológián. Az asszony ott van, amikor kitüntetést kapunk, s ott van, amikor ájultan kitolnak a műtőből fogatlanul, és megmondják neki, hogy innentől kezdve egy beteg emberrel kell leélnie az életét.

Az idézet folytatása az Illúzió Caféblog posztjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top