Életmód

Nőbarát Monopolyt dobtak piacra

Az új Monopolyban a nők körönként több pénzt kapnak, mint a férfiak.

A Monopoly új mutációjának piacra dobásával reagál a nők szerepének változásáról szóló közbeszédre a játékot gyártó amerikai Hasbro. A Ms Monopoly névre keresztelt verzió több vonásában is különbözik a klasszikustól, amik közül az egyik leglátványosabb az, hogy a női játékosok a szokásos 200 helyett 240 Monopoly-pénzt kapnak a startvonalon való áthaladásért. A hivatalos céges indoklás szerint így akarták modellezni, hogy milyen lenne, ha ugyanazért a munkáért a nők kapnának több pénzt, nem a férfiak” – írja a 444.hu.

 

Fotó: iStock

Az új Monopolyban a városi telkek helyett nők által feltalált vagy felfedezett dolgokat lehet venni, mint például a visszahúzós kutyapóráz, wifi, csokidarabos süti vagy őssejttenyésztés.

A Hasbro időről időre kiad vicces mutációkat az eredeti játékból, idén jött ki a Monopoly Socialism nevű verziójával is, amelyben a játékosok körönként 200 helyett csak 50 dollárt kapnak, és a játék lehetőséget ad arra, hogy kooperáció helyett lenyúlják a közös kasszát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top