Életmód
Szponzorált tartalom

Szeretnéd, ha több energiád lenne? Így válts természetes alapanyagokra!

Nem érted, miért érzed magad állandóan enerváltnak még akkor is, ha eleget aludtál? Valószínűleg kimerültek az energiaraktáraid, de feltöltheted őket, ha megválogatod, milyen étel kerül a tányérodra!

Tény, hogy a hosszan tartó fáradtságnak számos oka lehet, azonban sokszor már az étkezési szokásaink megváltoztatásával is sokat javíthatunk a közérzetünkön. Ha természetes alapanyagokkal tápláljuk a szervezetünket, testünk meghálálja a törődést.

Járj piacra!

Tény, hogy a piacon munka után már nem tudsz bevásárolni, de hidd el, megéri egy kicsit előbb felkelned, és reggelre időzíteni a bevásárlás egy részét. Persze önmagában a piac nem garancia arra, hogy valóban a termelőtől vásárolod a zöldséget, gyümölcsöt, éppen ezért érdemes körbekérdezned az ismerősöknél, kinél és hol érdemes beszerezned a tojást, a sajtot és a zöldségeket. Részesítsd előnyben a biogyümölcsöket, amik talán nem olyan szépek, mint a permetszerrel kezeltek, de biztos, hogy nem ártanak az egészségednek.

Nézd meg a címkét!

Ha nincs lehetőséged piacra járni, a boltban mindig nézd meg az áruk címkéjét! A legdizájnosabb csomagolás sokszor olyan adalékanyagokat rejt, amik akár emésztési problémákat is okozhatnak. Nem mindegy például, hogy egy üdítő a színezéktől színes, és az ízfokozóktól „ízes”, vagy pedig valóban a benne lévő gyümölcsök adják az aromáját.

Kertészkedj!

Ha van kiskerted, könnyebb a dolgod, de már egy apró erkély is megoldást jelenthet, ha szeretnél minél természetesebb, jobb minőségű alapanyagokat használni a főzéshez, sütéshez. Paradicsomot, paprikát ugyanúgy termeszthetsz a nagyvárosi erkélyeken, mint egy kis konyhakertben, de akár közösségi kertekhez is csatlakozhatsz, ahol együtt művelitek a földet, és aratjátok le a termést.

Ismerd meg a kézműves termékeket!

Az utóbbi években egyre több olyan őstermelő jelenik meg különböző fesztiválokon, rendezvényeken, akiktől érdemes később is vásárolnod. Ráadásul sokuktól interneten keresztül is tudsz rendelni, és biztos lehetsz benne, hogy hiába drágább egy kicsit, a természetes ízű sajtokból, szalámikból, húsokból, mézekből kevesebb is elég, pont azért, mert nem üres kalóriát viszel be velük.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top