Életmód

Titokban tartják gyerekük nemét, hogy majd ő dönthessen róla

A pár közel egy évig még a saját szüleinek sem árulta el, hogy a kicsi milyen nemű.

A brit Chanti Annette Humphrey és Jake England-Johns úgy döntöttek, nemsemlegesen nevelik most 14 hónapos gyermeküket, Anousht. A csöppséget az angol he (fiú) vagy she (lány) helyett they-ként (ők) emlegetik, nemsemleges ruhákba öltöztetik, és olyan játékokkal játszhat, amilyenekkel akar. A pár közel egy évig még a saját szüleinek sem árulta el, hogy a kicsi milyen nemű.

Úgy vélik, mindezzel kivédik, hogy „tudattalan elfogultságot” neveljenek a gyermekükbe, és lehetővé teszik, hogy a későbbiekben maga választhasson nemet.

nemsemleges nevelés

Chanti Annette Humphrey, Jake England-Johns és a kis Anoush

Azt mondják, Anousht szeretnék megvédeni attól, hogy megmondják neki, a kék a fiúknak való, a rózsaszín pedig a lányoknak, és ezzel vagy azzal nem játszhat, csak azért, mert adott nemű. Arra jutottak, hogy mindezt úgy tudják a leghatékonyabban megtenni, ha eltitkolják a külvilág elől a nemét.

A cirkuszi előadóművészként dolgozó pár egy lakóhajón él Bath közelében. Történetüket a BBC Inside Out című műsorában mesélték el.

„Anoush a legcsodálatosabb kis ember. Minden érdekli, igazán aktív, csupa öröm” – fogalmazott édesapja.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top