Életmód

Zente után újabb SMA-s kisfiúnak gyűjtenek kezelésre

Az enyingi kisfiú az SMA egyik lassabb lefolyású típusában szenved.

Zente után újabb SMA-s kisfiúnak indítottak gyűjtést – számolt be róla az RTL Híradója. A másfél éves Leventénél tavaly decemberben, félévesen diagnosztizáltak gerincvelő-izomsorvadást, a betegség egyik lassabb lefolyású típusában, SMA 2-ben szenved. Kúszni még megtanult, később azonban megállt a mozgásszervi fejlődése.

Az enyingi kisfiú egyedül sem állni, sem pedig ülni nem tud, neki való kerekesszékre pedig nincs pénze a családjának. Néhány hónapja kezdték kezelni és bár lassan erősödnek az izmai, azzal nem kecsegtetik őket az orvosok, hogy valaha is járni fog.

Levente SMA baba

Levente (Fotó: Facebook)

A fiúcska édesanyja elmondta: nagyon örülnek, hogy a kis Zentének összejött a pénz a világ legdrágább gyógyszerére. Most ők is felveszik a kapcsolatot a Zolgensma gyártójával, hogy kiderüljön, Leventén is segíthetne-e a kezelés.

A család mindeközben gyűjtést indított a kisgyerek javára. Ha a Zolgensmát esetleg nem is kaphatja meg, mindenképp jól jön számára a segítség, ugyanis fejlesztésre és segédeszközökre is szüksége van, illetve szeretnék kivinni Olaszországba egy specialistához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top