Életmód

Durva szélvihar váltja az esőt, kiadták a figyelmeztetést

Akár 70 kilométeres széllökések is lehetnek. Kevés napsütés után a nap folyamán ismét beborul.

Az elmúlt napok csapadékos időjárását erős szél váltja fel, a széllökések miatt több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzés szerint a Dunántúlon erős, helyenként viharos (50-70 kilométer/óra) északnyugati szélre lehet számítani. A Balatonnál ennél erősebb széllökések is lehetnek. Később a Dunántúlon fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

A szél északkeleten – Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Észak-Alföldön is megerősödik, helyenként viharossá, 60-65 kilométer/órássá fokozódik. Délutántól ott is mérséklődik a légmozgás.

Hét megyére adtak ki figyelmeztetést az erős széllökések miatt:

Vasárnap egyre nagyobb területen – kora délutánra a Tiszántúl nagy részén is – felszakadozik a zárt felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Késő délutántól ismét egyre több lesz felettünk a felhő.

Délelőtt keleten is mindenütt megszűnik a csapadék, majd a délután második felétől elsősorban az Északi-középhegység térségében és a Duna-Tisza közén alakulhat ki helyenként eső, zápor.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. Késő estére általában 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top