Életmód

Bodybuilder lett az agyi bénulásos férfiból

Matt Elson egy ritka születési komplikáció miatt a fél oldalára lebénult.

A bodybuilderek elitligájában versenyez egy 34 éves agyi bénulásos férfi – írja a Metro. Matt Elson egy születési komplikáció miatt a fél oldalára lebénult, úgynevezett hemiplégiában szenved.

Fotó: Unsplash

A férfi azt mondja, a bal oldala már gyerekkorában sokkal gyengébb volt, mint a jobb. Az iskolában sokat csúfolták a betegsége miatt, de szerencséje volt: a családja és a barátai mindvégig mellette álltak, és támogatták.

Ma már fogyatékossággal élők számára rendezett bodybuilding-versenyeken indul, tavaly októberben saját kategóriájában negyedik helyet szerzett a PCA Worldön.

Matt a betegsége miatt alig tudja mozgatni a bal oldalát. „Kiskoromban azt mondták, sosem sportolhatok majd, de végül csak megtaláltam a módját” – nyilatkozta a lapnak. Mint mondja, ma is számos olyan feladat, teendő van az életben, amit segítség nélkül nehezen tudna megoldani, „de már nem félek segítséget kérni másoktól”.

Matt azt mondja, törekvéseiben sokat segített egy egyszerű mantra: „Az ember bármit elérhet, amihez korlátlan lelkesedéssel áll hozzá”. Ma már sikeres marketinges, feleségével két gyereket nevel. Állítja, megsokszorozta az erejét az, hogy apa lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top