Életmód

Gyilkosság feliratú SD-kártyát találtak az utcán, ez vezette el a rendőröket a tetteshez

A memóriakártyán egy valódi gyilkosságról készült képek és videók voltak.

Krimibe illő különös nyomozásról számolt az Independent pénteken. Az alaszkai főváros, Anchorage utcáján egy járókelő talált egy SD-kártyát, amin az a felirat állt: „Gyilkosság a belvárosi Marriottban”.

Az illető bevitte a memóriakártyát a rendőrségre, ahol a nyomozók is ledöbbentek, mit találtak rajta: egy valódi gyilkosság fotóit és videóit.

A kártya 39 fényképet és 12 videót tartalmazott arról, ahogy egy nőt megfojtottak egy hotelszobában, majd letakarva látható egy szállodai poggyászkocsin, illetve arccal lefelé fekszik egy teherautón. Egy férfi hangja is hallatszik a felvételen, amint azt mondja, „halj meg”.

A nyomozók azt feltételezték, hogy a felvételen szereplő nő ugyanaz a személy lehet, akinek a maradványait megtalálták a hónap elején. Már le is tartóztattak egy Brian Steven Smith nevű 48 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő ölte meg a nőt, és készítette a felvételeket.

Több jel is arra utal, hogy a férfi lehet a tettes. Egyrészt dél-afrikai, a videón hallható férfi pedig akcentussal beszél. Másrészt Smith szeptember elején a belvárosi Marriottban szállt meg, ahol a szoba szőnyege pont olyan, mint ami a felvételeken látható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top