Életmód

Gyerekdalt énekeltek a tüntetők az ijedt kisfiúnak

A tizenöt hónapos gyerek nagyon megijedt, amikor a demonstrálók körbevették az autójukat Libanonban. Videó.

Nem mindennapi videót tett közzé a CNN a Twitteren. A felvételen egy csapat libanoni tüntető látható, akik a Baby Shark című népszerű gyerekdalt éneklik egy rémült, tizenöt hónapos kisfiúnak, hogy megnyugtassák.

A kis Robin édesanyjával, Eliane Jabbourral hajtott keresztül egy Bejrút közelében lévő településen, amikor hirtelen demonstrálók vették körbe az autójukat. „Mondtam nekik, hogy babával utazom, és kértem, hogy ne legyenek túl hangosak” – mesélte az anya a hírügynökségnek.

Ekkor zendítettek rá a tüntetők. Elaine azt mondja, a dalocska azonnal megnyugtatta a gyereket. „Sokat hallgatja otthon, és olyankor mindig nevet” – jelentette ki.

Libanonban múlt csütörtök óta több százezren tüntetnek a kormány tervezett adóváltoztatásai ellen. A kabinet többek között az interneten folytatott telefonhívásokat is megadóztatná, ezt nagyon sokan használják az országban.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Anwar Amro / AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top