Életmód

Mindenkit lenyomott Aprókar, szkandervilágbajnok lett Kőváriné Ivánfi Brigitta

Veretlen volt bal kézzel a magyar katonanő.

Kőváriné Ivánfi Brigitta, akit a barátai csak Aprókarnak becéznek, világbajnok lett! A világklasszis magyar szkanderos a Romániában zajló szkander- és paraszkander vb-n a női masters 70 kilogrammos kategóriában nem talált legyőzőre. A magyar katonanő csütörtökön bal kézzel volt veretlen, pénteken pedig indul a jobbkezes versenyen, sőt a hétvégén a felnőtt kategóriában is asztalhoz áll.

A 2019-es világbajnokságnak Konstanca ad otthont, a világversenyen 54 ország 1210 versenyzője indult. Kőváriné Ivánfi Brigitta egész nap ellenállhatatlanul küzdött, eljutott egészen a döntőig, ahol a brazil Rose Santost győzte le.

Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke így értékelte: „Brigiről tudjuk, hogy nagy küzdő. Ma ráadásul olyan szériát fogott ki, hogy nem nagyon akadt ellenfele. Fantasztikus dolog, hogy megvan a magyar küldöttség második érme, és az ráadásul arany.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top