Életmód

Állatkínzás: ütközési tesztbábunak használták az élő malacokat

A sertések mindegyike elpusztult a tesztek közben vagy az azt követő 6 órában. Az eset hatalmas felzúdulást keltett az állatvédők körében.

Élő malacokat használtak ütközési tesztbábunak kínai kutatók – szúrta ki a 24.hu a Daily Mail cikkében. A 70-80 állattal gyereküléseket és biztonsági öveket teszteltek. Mindezt állításuk szerint azért, mert a malacok anatómiája a gyerekekéhez hasonlít. Leszögezték továbbá, hogy a teszteket engedélyezte az etikai bizottság, sőt betartották az amerikai irányelveket is.

Az állatokat a székbe kötötték, majd 50 kilométeres sebességgel falnak ütköztették. A 15 tesztalany közül 7 rögtön elpusztult, a többi pedig 6 órán belül.

malac ütközési tesztbábu

(Fotó: International Journal of Crashworthiness)

A malacok a tesztet megelőző napon nem kaptak enni, az utolsó hat órában pedig már vizet sem. A kísérletek előtt érzéstelenítőt kaptak. Az ütközés következtében súlyos sérüléseket szenvedtek el, legtöbbször a tüdejük, a májuk és a lépük sérült. Miután kimúltak, felboncolták őket.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top