Életmód
Szponzorált tartalom

Természetes és bio szépségápolás (x)

Egy tudatos nő részéről ma már nem kérdéses, hogy elolvassa az összetevőket és utánanéz az egyes hatóanyagoknak, mielőtt leteszi a voksát egy adott szépségápolási cikk mellett. Egyre több hiteles információ érhető el a termékek hátteréről, ez pedig lehetővé teszi, hogy tényleg csak olyan piperecikkeket használjunk és kenjünk magunkra, amelyek valóban értünk vannak, és hosszú távon sem károsítják az egészségünket, sőt a környezetünket sem.

Pár éve még csak trendi volt natúrkozmetikumokat használni, és mindent szerettünk, ami a bio, ám azóta rá kellett jönnünk, hogy bizony nem minden arany, ami fénylik, és el kell olvasni az összetevőket, ha a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumot szeretnénk a polcainkon viszontlátni otthon. Szerencsére egyre többen ébredtek fel és kezdték el keresni a szintetikus összetevőktől és kőolajszármazékoktól mentes szépségápolási cikkeket, illetve felépíteni egy olyan teljes körű rutint a mindennapokban, amely a természetes szépség megőrzésére helyezi a hangsúlyt.

Az egészséges bőr a megfelelő tisztításnál kezdődik. Nagyon érdekes, ahogy a trendek alakulnak, hiszen az illatos, habos és színes arclemosók és tisztítók kora kezd a végére érni, helyette nem is olyan régen megérkezett köreinkbe a micellás víz, amely praktikus, több funkciót tölt be, hiszen egyszerre tisztít, tonizál és hidratál, egy termékkel megoldható a reggeli és az esti rutin egy jelentős része. Ez azt is bizonyítja, hogy kozmetikai kutatások is abba az irányba haladnak, amely a praktikumot és tisztaságot helyezi előtérbe. A micellás vizek hatékonyan tisztítanak és távolítják el a sminket, bőrtípustól függetlenül használhatóak, hiszen a micellák a bőr szennyeződéseihez kötődve távolítják el azokat, minimális befolyással vannak csak magára a bőrre. A cél a természetes állapot megőrzése, hogy a kozmetikum ne avatkozzon be a bőr működésébe.

Érdekes párhuzamként az új vívmányok mellett a tradicionális módszerek is egyre inkább kezdenek visszakúszni a köztudatba, gondolunk itt főleg a szappanokra. A szappanfőzés ősi mestersége, természetes hatóanyagaival, azt a vonalat képviseli, amely segít kicsit lelassítani a rohanó mindennapokban, ugyanakkor hatékony és valódi segítséget nyújt számos bőrproblémára, az összetevőktől függően. Pozsgai Ákos, a 7scents.hu megalapítója szerint is egyre inkább növekszik a kereslet a természetes, prémium minőségű szappanok iránt.

„A vásárlók egyre tudatosabban válogatnak a termékek között, és mernek kérdezni. Tisztán érezni, hogy mennyire felkészültek, ez egy nagyon jó mutató. Ezért van most már kereslet az olyan régi, tradicionális kozmetikumokra is, mint például az Aleppo szappan, amely kizárólag természetes összetevőkből készül, üstben, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, nem egy fél nap alatt, mint a kommersz társai. A hosszú éveken át alkalmazott szintetikus szépségápolási cikkeknek, amelyek nagy mennyiségben tartalmaztak az egészségre káros anyagokat, ma már megvan a következményük, hiszen rengetegen szenvednek allergiáktól, egyre több embernek van extraérzékeny bőre, ezért akiket közvetlenül nem is érintenek a bőrproblémák, megelőzésként azok is inkább a tisztaságra és a minőségre szavaznak. A Tadé Aleppo szappanjaink például ennek is köszönhetik népszerűségüket – prémium minőség, elérhető áron, valódi Jolly Joker.

De ugyanez érvényes a Marius Fabre Marseille-szappanokra is, hiszen szintén tisztán növényi alapanyagokból készülnek, több száz éves recept alapján, és megállják a helyüket a tisztálkodásban és a szépségápolásban egyaránt. Lejárt az a kor, amikor a szappant kézmosásra használjuk, mert másképp borzasztóan szárít. Ezek a magas olajtartalommal bíró kozmetikumok a babák érzékeny bőrét sem szárítják, hatékonyan lemossák a sminket, nem irritálják a bőrt és közben természetesen a környezetre sincsenek káros hatással.”

Aztán vannak azok a termékek is, amelyek nem laboratóriumi egyenletek alapján születnek, hanem kreatív kézművesek fejlesztik tovább és öltöztetik a hagyományos összetevőket, természetes és bio alapanyagokat egy modern köntösbe. Nagyon különleges és egyben hatékony szépségápolási cikkek tudnak születni ezekből a fúziókból, amelyek új szintre emelik a bio szépségápolást. Megmutatják azt is, hogy egy bio és/vagy természetes termék nem mindig egyenlő a rusztikus megjelenéssel, igenis lehet elegáns, képviselheti a luxust, mind megjelenésben, mind a ritka összetevők alkalmazásával.

Erre egy tökéletes példa a francia Oppidum márka, amely különböző fák kérgeit, virágokat, gyökereket és gyógynövények leveleit használja fel prémium minőségű termékeihez. Az egyszerű és nagyszerű klasszikus iskolapéldái, hiszen az összetevők felsorolása igen rövid, ugyanakkor a hatóanyagok együttműködése nagyfokú szakértelemre utal, mélyreható kozmetológiai ismeretekkel.

Hasonlóan lenyűgöző a szintén francia Ibbeo Cosmetiques, akik a tisztaságot, a tradíciókat és a modern kori technológiát vegyítik magas szinten. A növényi összetevőket saját maguk termesztik, ennélfogva nagyon magas a bio alapanyagok aránya a termékekben. A kollekció ezzel egy időben olyan innovatív termékekre is kiterjed, mint a micellás víz, a ránctalanító krém, a különböző szérumok, vagy éppen az arcradír.

Apropó, radír. Mire érdemes ügyelnünk, ha természetes eszközökkel szeretnénk kivitelezni a hámlasztást a rugalmas és egészséges bőr érdekében? A 7scents háza tájáról szintén megérkezett a válasz.

„Érdemes elkerülni azokat a bőrradírokat, amelyek apró szemcsés műanyaggal oldják meg a hámlasztást. Ez sem az egészségnek, sem a környezetnek nem tesz jót. Számos olyan megoldás létezik már, amely természeti kincsekkel radíroz, így nem csupán hámlaszt, de közben vitaminokkal és ásványi anyagokkal is tölti fel a bőrt. Nagyon gyakran használnak például Holt-tengeri sót radírozáshoz, vagy apró magokat, növényrészeket, csonthéjasok apróra reszelt darabjait. Ezek mind szuper megoldást jelentenek a természetes hámlasztáshoz, főleg, ha olyan további összetevők egészítik ki őket, amelyek kihasználják azt, hogy radírozás után könnyedén beszívódnak az aktív hatóanyagok a bőrbe, így egyszerűen feltölthetők a bőr tápanyagraktárai. Erre kiváló példa a Tadé sheavajas bőrradírja, amely a Holt-tengeri só erejét ötvözi a sheavaj kivételes hidratáló képességeivel. Garantáltan nem húzódik a bőr hámlasztás után.”

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top