Életmód

Letette az alkoholt, új ember lett belőle – előtte-utána fotó

Az utolsó estén, amit ivással töltött, mire észbekapott, 19 sört gurított le. Akkor döbbent rá, hogy kicsúszott a lába alól a talaj.

Arról, hogy egy káros szenvedély feladása mennyivel jobb, egészségesebb és teljesebb élethez vezet, sokat írunk nap mint nap. Hogy az ital mit művel a szervezettel, azt pedig érzékletesen illusztrálja ez a videó például, de még ennél is nagyobb kárt okoz az ital az alkoholista ember szeretteinek. Az alkohol a legrosszabb, legális drog, éppen ezért nem lehet eleget beszélni róla. Aki pedig képes megállni a lejtőn, az minden tiszteletet megillet, így a most következő fiatalember is.

Kenny D. súlyos alkoholista volt. Három évvel ezelőtt még a napjai fő mozgatórugóját jelentette az ital, naponta 12-15 pohár alkoholt fogyasztott, és hetente 3-4 alkalommal teljesen kiütötte magát. 34 évesen aztán eljutott arra a pontra, amikor tudta, vagy megálljt parancsol káros szenedélyének, vagy menthetetlenül tönkre fogja tenni magát.

Jelentkezett az Anonim Alkoholistákhoz, és józansága első napján rögtön egy szelfivel indított.

„Akkor kaptam az első érmet a józanságomért, mivel 24 órája tiszta voltam. Pocsékul éreztem magam, és borzalmasan néztem ki. Azért csináltam fotót magamról, hogy sose felejtsem el ezt az állapotomat – mondta a Bored Pandának a férfi. – Amikor már 30 napja józan voltam, újabb szelfit készítettem, mert addigra már elég drasztikusnak éreztem a változást. A képeket megmutattam a családomnak is, bár ők azért elég szkeptikusak voltak, tekintve, hogy az elmúlt években rengeteget terrorizáltam őket és a barátaimat is piásan” – mesélte Kenny.

Elhatározta, hogy folytatja a szelfizést, és mindig lefotózza magát, valahányszor újabb józansági érmet kap. Az első évfordulón aztán egy előtte-utána fotópárt kitett a Redditre, és ami ezután következett, arra álmaiban sem gondolt. A képet elözönlötték a gratuláló kommentek, és rengetegen írtak neki, hogy tanácsot kérjenek.

Azóta minden november másodikán, a józansági évfordulóján új képet rak ki magáról Kenny D., aki az évek során nemcsak az alkohollal számolt le, hanem elkezdett egészségesen táplálkozni és jógázni. Mindennek áldásos mellékhatásaként pedig ledobott 34 kilót. Így nézett ki ő 3 évvel ezelőtt, és így néz ki most, 37 évesen.

Ennyit számít, ha leteszed az alkoholt (Fotó: Bored Panda)

Az eredmény bravúros, csak gratulálni tudunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top