Életmód

Elsőként a világon az olasz iskolai tananyagba kerül be a klímaváltozás

A földrajz és a fizika tantárgyak is olyan ismeretanyaggal bővülnek, amelyek rávilágítanak a fenntartható fejlődés kérdéseire.

Az olasz állami iskolai tananyagban jövőre már szerepelni fog a klímaváltozás és a fenntartható fejlődés. Ezzel Olaszország a világon elsőként vezeti be a kérdés oktatását kötelezően az iskolákban – közölte az olasz oktatásügyi miniszter.

Lorenzo Fioramonti elmondta, hogy az iskolások a következő tanévben 33 órában kötelezően foglalkoznak majd a klímaváltozás hatásaival.

A miniszter hangsúlyozta, kezdeményezése arra irányul, hogy a tanulók következő generációja megismerkedjen a klímaváltozás okaival, kockázataival és hatásaival.

Fioramonti, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa hozzáfűzte, hogy a 2020/2021-es tanévtől a földrajz és a fizika tantárgyak olyan ismeretanyaggal bővülnek, amelyek rávilágítanak a fenntartható fejlődés kérdéseire.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és környezetvédelmi lobbicsoportok klímaváltozási modellje szerint Olaszország azon európai országok közé tartozik, amelyeket a leginkább érint a klímaváltozás. Az éghajlat változása komoly hatással van a mezőgazdaságra, az ország északi részén a gleccserek olvadnak, ami áradásokat és földcsuszamlásokat okoz, Velence és más tengerparti városok pedig szintén egyre súlyosbodó áradásoknak vannak kitéve.

(MTI)

(Kiemelt kép: GlobalChange.gov)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top