nlc.hu
Életmód
Kamu TBC-vel hosszabbította meg szabadságát a tanár

Kamu TBC-vel hosszabbította meg szabadságát a tanár

A lusta tanerő az interneten rendelte a hamis orvosi papírokat, de nem számolt a következményekkel.

Az eset Kína Belső-Mongólia nevű régiójában, egy magániskolában történt – írja az Oddity Central. Egy, csak Mr. Du-ként azonosított tanár 470 jüanért, vagyis körülbelül húszezer forintért rendelt az internetről egy olyan tüdőröntgen-felvételt, amelyen TBC-fertőzés látható. A kép mellé egy hivatalos orvosi diagnózist is kapott, amely szerint a tuberkulózis megtámadta a szervezetét. 

A férfi azonban nem volt beteg, csupán az egyik kínai nemzeti ünneppel járó szabadságot szerette volna egy picit elnyújtani. Azonban, amikor benyújtotta munkáltatójának a dokumentumokat, rájött, hogy hatalmas hibát követett el. A várt extra szabadnap helyett ugyanis szembesítették vele, hogy a TBC mennyire fertőző betegség, emiatt a férfi összes tanítványát meg kellett vizsgálni, a vizsgálatok költségét pedig a tanárnak kellett kifizetni, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy senkit nem fertőzött meg. A vizsgálat egyébként két diáknál kimutatta a fertőzést, amelyet nyilvánvalóan máshol szedtek össze, így nem volt teljesen hiábavaló a tanár kálváriája. 

A tanár nem gondolta végig a TBC-s átverést (Fotó: iStockphoto)

A férfi ugyan további 315 jüanért egy újabb hamis röntgent és diagnózist is beszerzett, amely szerint nem szenved TBC-ben, ezt azonban már a tanulók szülei nem hitték el, mivel a betegségből jellemzően hónapokig tartó antibiotikum-kúrával lehet kigyógyulni. Emiatt arra kényszerítették, hogy egy tényleges orvosi vizsgálaton is részt vegyen. Itt kiderült, hogy soha nem volt TBC-s, mivel ez a betegség maradandó nyomokat hagy a tüdőn, így tehát bebizonyosodott, hogy Mr. Du korábban más leleteivel próbált ügyeskedni. 

A tanár végül bocsánatot kért az iskolától és a megtévesztett diákoktól, valamint szüleiktől is. Arról azonban egyelőre nincs információ, hogy megtarthatja-e az állását, főleg, mivel a történet azóta is pörög a kínai közösségi oldalakon. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top