nlc.hu
Életmód
Megvan Overdose utódja, Nacho az új magyar csodaló

Megvan Overdose utódja, Nacho az új magyar csodaló

A négyéves ló Németországban Európa egyik legfontosabb versenyét nyerte meg, és ezzel egyből a világ élvonalába került.

Nacho másfél éve él Magyarországon, az akkori tulajdonos Baden-Badenből vásárolta. Élete során kétszer cserélt gazdát, jelenleg Marinka Gábor tréningezi Felsőpakonyon. Az új csodalónak köszönhetően – Kincsem és Overdose után – a magyar lovassport ismét visszakerült a világ élvonalába. Azt mondják ugyanis róla, hogy még Overdose sikerét is túl fogja szárnyalni.

Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója a TV2 Tények Plusz riportjában arról beszélt, hogy a mostani győzelem olyan nagy szenzáció, hogy ilyenre még nem volt példa a magyar lóversenysport 200 éves történetében.

A legjobb magyar lovak egyébként 30-35 millió forintot is keresnek, az eddigi csúcstartó Overdose a 65 millió forintos nyereményével, de szorosan ott van már mögötte Nacho a maga 50 milliós keresetével.

A versenylovak értéke attól függ, milyen versenyeredményeket érnek el, az új csodaló jelenlegi piaci ára 330 millió forint.

(via)

Kiemelt képünk iluusztráció, fotó: Freepik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top