Egy szerelmes apáca miatt bezártak egy 400 éves kolostort

nlc | 2019. November 26.
Állítólag beleszeretett egy helyi férfibe, mások szerint ez csak ürügy volt az elmozdítására.

Bezártak egy több mint 400 éves kolostort az észak-olaszországi Sansepolcróban. A hivatalos magyarázat szerint a kolostort vezető nővér szerelmes lett egy helyi férfiba, és kilépett az apácarendből.

A 40 éves Mária Terézia nővér élettel töltötte meg az épületet energikusságának és vezetői képességeinek köszönhetően, igazi közösségi központtá tette az addig elhagyatott kolostort.

A nővért azért mozdították el, mert beleszeretett egy helyi férfibe. Az ott maradt három nővér – egy 80 éves apáca és két novícia – már nem tudta elvezetni a kolostort, amelyet nagy megdöbbenésre így bezártak.

Mária Terézia nővér azt mondta: „mindenki könnyezik, és én is sírok”. Azt is közölte, hogy a történet ennél sokkal bonyolultabb, de ha hivatalosan így akarták elmondani, akkor hagyja. Azt nem árulta el, pontosan mi történt, de szerinte ezek után nehéz lesz fenntartania a kapcsolatot az egyházzal.

Nyilatkozata miatt sokan úgy gondolják, igazából lemondásra kényszerítették, a szerelmi szál pedig csak ürügy volt az elmozdítására.

(Euronews)

Exit mobile version